Mechanikai alkatrészek : A CNC (Computer Numerical Control) gépek mechanikus alkatrészei nagyon fontosak azok pontos és megbízható működése érdekében. A CNC gépek olyan számítógépes vezérlésű eszközök, amelyek képesek az anyag megmunkálására, és a mozgásukat a számítógépes programok és a vezérlőrendszer által irányítják.

A CNC gépek mechanikai alkatrészek közé tartoznak a tengelyek, a csúszófelületek, a vezetősín-rendszer, a fogaskerekek, a csapágyak és a hajtóművek. Ezek az alkatrészek a gép mozgásának alapját képezik, és a CNC gép pontos működésének kulcsfontosságú elemei.

Az egyik legfontosabb mechanikai alkatrész a vezetősín-rendszer, amely biztosítja a mozgások pontosítását és a pontos pozicionálást. A vezetősín-rendszer általában lineáris vezetősínekből áll, amelyekre a tengelyek mozognak. A lineáris vezetősínek lehetnek görgős vagy gördülőcsapágyas kivitelűek.

A tengelyek szintén fontosak a CNC gép mozgásának meghatározásában. Az X-, Y- és Z-tengelyek a leggyakrabban használtak a CNC gépekben. Az X-tengely általában a gép vízszintes mozgását irányítja, az Y-tengely pedig a függőleges mozgást. Az Z-tengely a munkadarabának magasságára szolgál.

A fogaskerekek és a hajtóművek az alkatrészeket, amelyek a mozgást átvihetik a tengelyekről a vágószerszámokra. Ezeknek az alkatrészeknek a minősége nagyban befolyásolja a CNC gép működését, különösen a sebességet és a precízitást.

Végül a csapágyak fontos szerepet játszanak a CNC gép hosszú élettartamában és megbízhatóságában. A csapágyak biztosítják a tengelyek és a mozgó alkatrészek sima mozgását és csökkentik a súrlódást, ami miatt a gép és csendesebb működéséhez.

Összességében a CNC gépek mechanikus alkatrészei számos fontos elemet tartalmaznak, biztosítják a gép pontos és megbízható működését. 

1–12 termék, összesen 485 db

A CNC (Computer Numerical Control) gépek mechanikus alkatrészei nagyon fontosak azok pontos és megbízható működése érdekében. A CNC gépek olyan számítógépes vezérlésű eszközök, amelyek képesek az anyag megmunkálására, és a mozgásukat a számítógépes programok és a vezérlőrendszer által irányítják.

A CNC gépek mechanikus alkatrészei közé tartoznak a tengelyek, a csúszófelületek, a vezetősín-rendszer, a fogaskerekek, a csapágyak és a hajtóművek. Ezek az alkatrészek a gép mozgásának alapját képezik, és a CNC gép pontos működésének kulcsfontosságú elemei.