Rabo Célgép

CNC gépek gyártása és forgalmazása – Rabo Célgép

CNC gépgyártás

A Rabo Célgép öt CNC vezérelt fémmegmunkáló gépet gyárt - és azok kombinációit - és forgalmaz Magyatország területén. Első sorban nagy ipari CNC vezérelt gépek gyártására specializálódtunk, de gyártói együttműködés keretében a finom kisszériás gyártáshoz elengedhetetlen kis precíziós CNC marógépek is megtalálhatók kínálatunkban.

Ipari felhasználásra kínált CNC vezérelt gépek

Lángvágás, plazmavágás, finomsugaras plazmavágás

CNC vezérelt láng- és plazmavágás

Négy szériát gyártunk, a különböző igények kielégítésére. Gépeink egyaránt felszerelhetők lángvágó fejekkel és plazmavágó fejekkel. A konstrukciók kialíkítása még azt is lehetővé teszi, hogy a legnagyobb szériánkat vizesvágóként és marógépként is használhassa.
kezelésük egyszerű és jellemzően windows alapú működtető szoftverrel készülnek, így betanításuk is egyszerű. Természetesen igény szerint egyedi szoftver és egyedi vezérlés is igényelhető minden szériánkhoz.

B széria

CNC vezérelt láng és plazmavágó gép

A B széria a legolcsóbb kategóriájuk egyedi igényeket kielégítő és egyedi igényekre szabható CNC vezérelt asztali lángvágó gépünk. A gép szerkezete minimalista, de a vágási teljesítménye nagy, vágási pontossága pedig magas.

Minimális beruházással bármilyen vas anyagba ki lehet vágni ( 3-100 mm vastag vasba) különböző mintákat, egy oxigén és butángáz palack segítségével. Egyszerű konstrukció, megbízható, felhasználóbarát felület román és magyar nyelven, a Windows biztosítja a gép könnyű használatát.

L széria

CNC vezérelt láng és plazmavágó gép

Az L széria azok számára, tökéletes választás, akik olyan ár-érték arányú gépet szeretnének, ahol a költséghatékonyság is előtérbe kerül a precizitás és a kifinomultság mellett.

Az L széria felszerelhető egyaránt lángvágó fejjel és különböző plazmával is. A gép könnyű, de merev (alumínium profilok) szerkezete lehetővé teszi a nagy sebességet és gyorsulást, amely a termelést is megnöveli. Úgy lett tervezve, hogy a nyersanyag (vas) be ill. kipakolása egy targonca segítségével könnyen megoldható legyen. Opcionálisan elszivóasztallal is felszerelhető, hogy a különböző gáz és füst ne zavarjon, amely a vágás közben keletkezik.

F széria

CNC vezérelt láng és plazmavágó gép

Az F széria a tökéletes “igavonó”, ha egy kombinált nagy pontosságú, hatékony és folyamatosan működni képes láng. és plazmavágó gépet szeretne.

A F széria a legigényesebb alap és egyedi igényeket is kielégíti. Felépítése nagy és robusztus, kiváló minőségű alkatrészekkel kerül megépítésre, lehet rá szerelni akár több plazma- és lángvágófejet is. Az F széria úgy lett megtervezve és felépítve, hogy helyt tudjon állni nehéz és intenzív működésnek is, akár 3 műszakban folyamatosan. A golyósorsó és a lineáris vezetékek biztosítják a pontosságot, a sebességet és a megbízhatóságot ennél a terméknél. Mivel a főbb alkatrészek védve vannak a portól, ezért nem igényel kiemelt karbantartást.

G széria

CNC vezérelt láng és plazmavágó gép

G széria, ahol ötvözzük a legfejlettebb technológiát, a tökéletes méretpontossággal és hatékonysággal.

A G széria mechanikusan a legfejlettebb termékünk. Maximális mérete 3,5 m x 3,5 m, merev szerkezet jellemzi, kiküszöbölve bármilyen mechanikus játékot. Minden tengelyen golyósorsók vannak, a por ellen teljesen védve vannak az alkatrészek, amely ezt a szériát a top termékünkké teszi. Ezt a terméket lángvágó fejen és plazmán kívül fel lehet szerelni akár vízvágó fejjel vagy maró fejjel is.

Cnc vezérelt plazma vágó G széria

Vizesvágás

CNC vezérelt vizesvágás

Gx széria a tökéletes vizesvágó CNC vezérelt vágógép.

A Gx széria egy evolúciós alkalmazkodás a G széria típusú plazmavágó gépre. Ezek a gépek kiállták az idő próbáját, az ipari  szélsőséges körülmények között is. Masszív golyósorsó felszereléssel van ellátva (az orsó átmérője 25 mm) amely védve van a vágóhomok (abraziv) súroló erejétől, amelyet a vízvágásnál használunk. Egy olyan gépet alkottunk meg, amely napi 24 órán át, a hét minden napján, évekig minimális karbantartással képes működni.

A felajánlott programok tartalmazzák a vízvágáshoz szükséges technologiát, mint például: a víz nyomásának csökkentése kemény anyagok esetén (üveg, kerámia, kő), különböző plusz mozgások bizonyos vastagságú anyag átlövése esetén ill. a sebesség csökkentése a sarkoknál a pontosság növelése érdekében.

vizzel vágás

Marás

CNC vezérelt marógép

A CNC vezérelt marógépek jelenleg a legkeresettebb anyagmegmunkáló eszközök közé tartoznak. Számos ipari területen használhatóak. Szinte minden anyag megmunkálható velük a fától kezdődően, a műanyagokon át, a különböző fémekig. Nincs olyan forma, vagy alak amit nem volának képesek előállítani. Ráadásul a CNC vezérelt marógépek, akár preciziós fúrásokra is képesek a megfelelő szerszám és a megfelelő program segítségével. 

 

A Rabo Célgépnél M széria jelöléssel gyártjuk és forgalmazzuk az alapgépet, amire bármilyen egyedi igény fejleszthető.

Hegesztés

CNC vezérelt hegesztés

A CNC vezérelt hegesztés egy automatizált vonalhegesztési technológia. Fontos tudni, hogy a vonalhegesztési technológiánal nem csak azt érjük el CNC vezérelt hegesztő rendszereknél, hogy sík egyenes vonalú varratokat készítsenek, hanem hengeres hegesztő varratok is készíthetők. Ezzel pedig megoldható mindenféle tartály gépi hegesztése, tömeges gyártása.

A CNC vezérelt hegesztés magas termelékenységet biztosít kevés munkaerővel. A nagy tapasztalattal rendelkező minősített hegesztőinek nem szükséges részt vennie a sorozatgyártásban - ezért hatékonyabbá és gazdaságosabbáválhat a gyártás -, elegendő az általunk gyártott géphez egyetlen alap hegesztési ismeretekkel rendelkező kezelő.

Hegesztés

Egyedi CNC gépek gyártása

Gyártás egyedi igények szerint

Welding gyártási vonal. A rendelésre gyártott teljesen egyedi igények alapján készített CNC vezérelt gépek.

Amikor teljesen speciális igényeket kell kielégíteni igyekszünk minden tapasztalatunkat és szaktudásunkat bevetni. Minden általunk gyártott termék esetén különösen nagy pontosságú megmunkáló gépeket alkalmazunk, így az egyedi gyártás esetében sem lehet arról szó, hogy bármely paraméter nem megfelelő.

Annak érdekében, hogy a Welding minőséget minden egyes berendezés gyártása során biztosítani tudjuk, a legújabb technológiák felhasználásával minőségellenőrzést végzünk a gyártási folyamat minden állomásán. 

A nagy teljesítményű Cutting láng és plazmavágó berendezések lágy acélok, rozsdamentes acélok és aluminium vágására szolgálnak. A nagy pozicionális sebesség és gyorsulás, az automatikus vágófej magasság vezérlés a legjobb vágási minőséget és pontosságot biztosítja.


A CUTTING láng és plazmavágó gépcsalád (Cutting 1100-, Cutting 1200-, Cutting 1300-, Cutting 1400-, Cutting 1500- Cutting 1600) elemei 2D rendszerek, amelyek hat féle méretben és teljesítményben elérhetők.

Egyedi cnc gyártás