A CNC (számítógépes numerikus vezérlő) vezérlő szekrények olyan berendezések, amelyek szükségesek a CNC gépek működéséhez. Az ilyen szekrényekben található vezérlőegységek programozzák és vezérlik a CNC gép mozgását, amelyek a munkadarab megmunkálását végzik.

A CNC vezérlő szekrények egyik fontos része a vezérlőegység, amely a CNC gép mozgását vezérli. A vezérlőegység az utasításokat kapja a programozási szoftvertől, majd ezeket a mozgásokat a CNC gép által végrehajtandó lépések sorozatává alakítja. A vezérlőegység általában egy speciális, beépített számítógép, amely az adatokat a programozási szoftvertől a CNC géphez továbbítja.

A CNC vezérlő szekrényekben találhatók továbbá a meghajtók, amelyek az egyes tengelyeket vezérlik. Ezek a meghajtók biztosítják, hogy a CNC gép minden tengelye az előírt sebességgel és pontossággal mozogjon. Az ilyen meghajtók általában szervomeghajtók, amelyeket a vezérlőegység vezérel.

A CNC vezérlő szekrényekben találhatók továbbá a tápegységek, amelyek biztosítják a szükséges áramellátást a vezérlőegységhez és a meghajtókhoz. Az ilyen tápegységek általában nagy teljesítményűek, hogy biztosítsák a szükséges áramellátást a gép működéséhez.

A CNC vezérlő szekrények további fontos elemei közé tartoznak a hűtőberendezések, amelyek biztosítják a vezérlőegység és a meghajtók hőmérsékletének optimális szinten tartását. Ez rendkívül fontos, mivel a túlmelegedés károsíthatja a vezérlőegységet és a meghajtókat, ami jelentősen befolyásolhatja a gép működését és a termelékenységet.

A CNC vezérlő szekrények különböző méretűek és funkciókkal rendelkeznek, attól függően, hogy milyen típusú CNC gépet szolgálnak ki. A szekrények kiválasztása és telepítése fontos szerepet játszik a CNC gép optimális

Mind a(z) 4 találat megjelenítve