CNC vezérelt

Finomsugaras plazmavágó gép

Kjellberg CNC vezérelt finomsugaras plazma- és lángvágó gép.

A finomsugaras plazmavágás a világ egyik legmodernebb plazmavágó rendszere. A finomsugaras plazmavágás néhány éve létezik. Teljesen eltér a hagyományos plazmavágástól és a lehető legjobb minőségű munkadarabok állíthatók elő vele.

Nagyon fontos tényező, hogy a nagy pontosság és a tökéletes minőség mellett ez a legköltséghatékonyabb vágási technológia a lehető legrövidebb időn belül.

A plazmavágás hat minőségi tényezője:

  • áramerősség
  • gáz áramlás szabályozás
  • lyukasztástechnológia
  • led-in/out technológia
  • vágási sebesség
  • időzítés
Finomsugaras plazmavágógép

A finomsugaras plazmavágó technológiában a hat tényezőt tökéletesen összhangban tartja a vezérlés, míg a hagyományos vágásnál ezeket külön-külön kell beállíteni. Ez azt eredményezi, hogy míg a hagyományos plazmavágás esetén magasan képzett szakemberekre és sok ráfordított időre van szükség, a CNC vezérelet finomsugaras technológiánál ez “megspórolható”, ez által termelékenyebb és hatékonyabb lesz a gyártás.

Tulajdonságok

  • Magas termelékenység, 
  • Kiváló vágási minőség, 
  • Nagy pontosságú vágás nagy sebességgel, amely egyszerűsíti és gyorsítja a gyártási folyamatokat, csökkenti költségeket és növeli a termelést.
Hogyan működik a CNC finomsugaras plazmavágó?

A plazmaív az elektróda és az alapanyag között létrejött villamos ív, és egy szűk furaton nagysebességgel kiáramló gáz együttes hatására jön létre oly módon, hogy a gázáram a vele egytengelyű villamos ívet összehúzza. Az erősen koncentrált 13.000-15.000 °C plazmaív a fémet pontszerűen megolvasztja és a gázok kinetikus energiája a megolvasztott fémet a vágási résből eltávolítja. A plazmavágás technológiája érzékeny az égő – és a munkadarab-távolság állandóságára, továbbá a vágandó anyag felületi minőségére. Igen szűk az a paraméter tartomány, ahol jó minőségű vágás érhető el. A különböző anyagok plazmával történő vágáshoz többféle gáz, sűrített levegő, oxigén, nitrogén, nitrogén-hidrogén (F5), argon-hidrogén (H35), szükséges.

Kapcsolatfelvétel és információ

Gyakran felmerülő kérdések

Néhány kérdésére azonnali választ itt kaphat

Mennyi idő alatt készül el egy egyedi igények szerint rendelt célgép

Általában a gyártási átfutási idő valamint a beszerelési és beüzemelési idő, a megrendeléstől számított 8-15 hét. Ami függ az adott célgép összetettségétől, illetve a különleges egyedi igények legyártásától.

Ki helyezi üzembe a megrendelt célgépet?

A Rabo Célgép minden esetben a saját szakembereivel helyezi üzembe az Ön által megjelölt telephelyen a legyártott CNC vezérlésű gépet.

Mik a vásárlás előfeltételei?

A vásárlás elsődleges előfeltétele a konzultáció. A honlapunkon feltüntetett árak irányadó árak, de minden esetben egyedi ajánlatot adunk. Ezen túlmenően ismernünk kell az Ön igényeit és a pénzügyi konstrukciót is, amelynek keretében meg szeretné vásárolni a gépet.

Tudnak segíteni a pályázati támogatásokban?

Igen! A Rabo Célgép partnerei segítenek  pályázati eszközbeszerzési pályázatok megírásában és bonyolításában. értelem szerűen, amikor van megfelelő eszközbeszerzési pályázat támogatjuk partnereinket abban, hogy pályázat útján szerezzék be a megfelelő célgépet.

Szükség van e előlegre a gépgyártás megkezdéséhez?

Igen. Minden esetben minimális előleg megfizetése után indul el a gyártási folyamat.