finomsugaras plazmavágógép

Szerződéses partnereinknek próbáljuk a tőlünk telhető legmagasabb színvonalú kiszolgálást nyújtani a plazmavágás, élhajlítás területén. A megmunkálás során van  lehetőség saját anyag beszállítására a telephelyünkre. Amennyiben az alapanyag beszerzését is ránk bízza azt szerződött székesfehérvári vaskereskednktől beszerezzük. Az ajánlati árunk a telephelyen való alapanyag, s majd készáru terv szerinti (DXF,DWG) megvalósulása esetén az  átadás-átvételt is magába foglalja.

A plazmaív az elektróda és az alapanyag között létrejött villamos ív és egy szűk furaton nagysebességgel kiáramló gáz együttes hatására jön létre oly módon, hogy a gázáram a vele egytengelyű villamos ívet összehúzza. Az erősen koncentrált   13 000-15 000 °C plazmaív a fémet pontszerűen megolvasztja és a gázok kinetikus energiája a megolvasztott fémet a vágási résből eltávolítja.

A szerkezeti acélok, a korrózióálló acélok, az öntöttvasak, a réz, az alumínium és ötvözetei. A plazmavágásához hagyományos és finomsugaras plazma választható. A plazmavágással 0,5 – 150 mm es anyagok vágására használható. A vágófejek különböző kialakításúak az egyszerűbb levegőhűtésűtől a bonyolult többgázas vízhűtéses változat megtalálható a széles kínálatba. A plazmavágás technológiája érzékeny az égő- és a munkadarab-távolság állandóságára, továbbá a vágandó anyag felületi minőségére. Igen szűk az a paraméter tartomány ahol jóminőségű vágás érhető el. A finomsugaras plazmák 230 A teljesítményig az 1. es vágási minőség a 0,5 – 30 mm tartományban érhető el. Ugyanez a minőség hagyományos plazmával 600 A teljesítményig, az 5 – 120 mm anyag vastagság tartományban érhető el. A plazmák jelenlegi vágási sebességei a 100 – 12000 mm/ perc tartományba esnek. A plazmával vágható furatméret 1,5 anyagvastagság vagy annál nagyobb átmérőjű fúratok esetén megfelelő minőségű. Az ennél kisebb átmérőjű furatok kivitelezése megfelelő minőségben nem garantált, bár egyes gyártók prospektusaiban már jelezték, hogy képesek az anyagvastagsággal egyező átmérőjű furatok jó minőségű vágására is.

A különböző anyagok plazmával történő vágáshoz többféle gáz, sűrített levegő, oxigén, nitrogén, nitrogén-hidrogén (F5), argon-hidrogén (H35), esetleg metán szükséges. Az alkalmazott gázok kiválasztása és a megfelelő paramétereinek beállításához jó szolgálatot nyújtanak az automata gázkonzolok amelyek lehetővé teszik, hogy a vezérlésen néhány gombnyomás segítségével gyorsan beállíthatók az alapanyaghoz, anyagvastagsághoz illetve vágópuskához megfelelő gázok és paramétereik.

RaboCélgép

ÉLHAJLÍTÁS

Az élhajlítás, lemezhajlítás az egyik legfontosabb lemez feldolgozási folyamat a modern formázási technológiában. Az élhajlítás a legmagasabb pontosságot igényli, egyrészről a szögtartomány másrészről pedig a méretek pontos tartását illetően. Az élhajlító teszi lehetővé az egyedi és sorozatgyártott lemeztermékek előállítását, kiváló minőségben és pontos határidő betartással. Ennek érdekében élhajlító gépünk a kornak 3000 mm hossz tartományban képesek a táblalemezek illetve lemezalkatrészek rajzdokumentáció alapján történő elvégzésére.